EPISOD | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13
 


 

Jumlah Hidangan: 4 orang

 

 

 

Bahan

Kuantiti

Cara-cara

 

Daging cincang

400 gm

i. Tumis bawang merah, bawang putih sehingga wangi.

Serbuk paprika

1 sudu besar

ii. Masukkan lobak merah dan leeks dan herba

Oregano

½  sudu besar

iii. Masukkan pula  daging cincang dan masak sehingga

Thyme

½  sudu besar

daging kering sebelum dimasukkan tepung dan pes koko

Bawang putih (kisar)

3 ulas

iv. tuangkan sos tomato dan biarkan masak sepenuhnya

Bawang merah (kisar)

Lemak koko

Pes koko

4 biji

1 sudu besar

1 sudu kecil

v. tuangkan pes koko  dan siap untuk dihidang bersama Keropok nachos

Lobak merah

Leeks

Kidney bean

Tepung

Sos tomato pasta

Lada hitam (dikisar)

100 gm

100 gm

200 gm

2 sudu besar

500 gm

Secukup rasa

 

Garam

Secukup rasa

 

Keropok nachos

1 paket

 

 

 

 

 

 

 

 


 



 


 

Jumlah Hidangan: 4 orang

 

 

 

Bahan

Kuantiti

Cara-cara

Tepung naik sendiri

1 ½ cawan

i. panaskan ketuhar pada suhu 180°C

Tepung gandum

½ cawan

ii. pukul mentega bersama gula dan masukkan susu pekat

Mentega

200 gm

iii. masukkan esen vanilla, serbuk koko dan gaul sebati

Gula kastor

1/3 cawan

iv. masukkan sedikit garam, tepung, cokelat rice

Garam

½ sudu kecil

dan kacang pstachio

Susu pekat

½ cawan

v. bentukkan bulat dan hiaskan kacang dan coklat rice

Kacang pistachio (dicincang)

200 gm

vi. susun diatas dulang pembakar yang telah diglis

Coklat urai

1 sudu besar

dengan sedikit mentega

Serbuk koko

1 sudu kecil

vii. bakar pada suhu 180 ° C selama 15 minit

Esen Vanilla

1 sudu kecil

 

 

 

 

 

 

 

 

Utama | Mengenai Kami | Resipi | Kuiz | Profil Chef | Profil Host | Video | Krew | Hubungi