Jumlah Hidangan: 6 orang |
|
|
|
Bahan |
Kuantiti |
Cara-cara |
Lemak Koko |
1 sudu besar |
i.
Tumis bawang merah dan bawang
putih |
Salmon |
300 gm |
menggunakan lemak koko |
Udang |
200 gm |
ii.
Masukkan herb campuran dan daun
bay serta |
Bawang merah |
4 ulas |
salmon dan udang |
Bawang putih |
2 ulas |
iii.
Masukkan stok diikuti krim. Kacau
sebentar |
Stok ayam |
½ cawan |
iv.
Masukkan keju parmeson dan coklat
putih. |
Herba campuran |
1 sudu kecil |
v.
Biarkan sehingga kering. |
Krim |
½ cawan |
vi.
Masukkan kedalam bekas pastri dan
taburkan |
Keju parmeson |
2 sudu besar |
daun pasli. Sedia untuk dihidang |
Coklat putih (dihiris) |
1 sudu besar |
|
Daun bay |
1 keping |
|
Garam dan lada putih |
Secukup rasa |
|
Daun pasli (dicincang) |
1 sudu kecil |
|
Puff pastry (bekas vol au vents) |
6 bekas |
|