EPISOD 1  |  EPISOD 2  |  EPISOD 3  |  EPISOD 4  |  EPISOD 5  |  EPISOD 6  |  EPISOD 7EPISOD 8
EPISOD 9EPISOD 10  |  EPISOD 11EPISOD 12EPISOD 13


Pilihan makanan laut seperti udang, ikan dan sotong bersama sayur-sayuran dibakar dan dihidang panas.
 

Bahan

Kuantiti

Cara-cara

Isi Ikan

200 gm

i. perapkan ikan, sotong dan udang bersama jus limau, garam, serbuk koko dan lada

Udang

200 gm

Sotong

200 gm

ii. cucuk seperti satay dan selang selikan bersama-sama sayur-sayuran

Cendawan Butang

4 biji

Nenas

50 gm

iii. Sapukan sos coklat putih sebelum dibakar

Bawang Besar

1 biji

iv. Bakar atau panggang sehingga masak

Lada Benggala

1 biji

 

Serbuk koko

1 sudu kecil

 

Jus limau

1 sudu besar

 

Sos coklat putih

1 cawan

 

Garam

Secukup rasa

 

Lada putih

Secukup rasa

 

Lidi satay

6 batang

 



Pemanis mulut yang dihidang panas di mana pisang yang telah dibelah dua, dipanggang dan
dihidangkan bersama sos coklat putih.
 

Bahan

Kuantiti

Cara-cara

Pisang Raja

2 biji

i. belah pisang dan taburkan dengan serbuk koko dan gula perang

Lemak koko

1 sudu besar

Gula perang

1 sudu besar

ii. biarkan masak dikedua-dua bahagian

Serbuk Koko

1 sudu kecil

iii. angkat dan hidangkan bersama sos coklat, krim putar kelapa parut, cip coklat  dan  bijan

Kelapa parut

2 sudu besar

Bijan

1 sudu kecil

 

Sos Coklat

2 sudu besar

 

Krim Putar

20 ml

 

Cip Coklat

50 gm

 

Sos coklat

2 sudu besar

 

 

Utama | Mengenai Kami | Resipi | Kuiz | Profil Chef | Profil Host | Video | Krew | Hubungi