EPISOD 1  |  EPISOD 2  |  EPISOD 3  |  EPISOD 4  |  EPISOD 5  |  EPISOD 6  |  EPISOD 7EPISOD 8
EPISOD 9EPISOD 10  |  EPISOD 11EPISOD 12EPISOD 13

Bahan

Kuantiti

Cara-cara

Pasta

Pasta - spaghetti

½ paket

i. masak pasta bersama air mengelegak (ikut arahan paket)

Bawang merah

2 biji

ii. tumis bawang merah dan bawang putih

Bawang putih

4 ulas

iii. masukkan daun bay dan herba campuran

Herba campuran

1 sudu besar

iv. masukkan daging, koko dan biarkan masak seketika

Daun bay

2 sudu besar

v. kemudian masukkan tepung dan sos tomato

Sos tomato pasta

2 cawan

vi. perasakan dengan garam

Serbuk Koko

1 sudu kecil

 

Tepung gandum

2 sudu besar

 

Daging cincang

200 gm

 

Lemak koko

2 sudu besar

 

Garam

Secukup rasa

 

Bebola Daging bercoklat

Daging cincang

300 gm

i. gaul daging cincang bersama semua bahan

Lobak merah (dicincang)

½ biji

ii. bentukkan bulat kecil dan masukkan coklat cip di

Bawang besar

1 biji

bahagian dalam. Bakar didalam ketuhar pada suhu 180°C

Serbuk roti

1 sudu besar

selama 20 minit

Coklat cip putih

50 gm

iii. Hidangkan bersama pasta dan sos


Bahan

Kuantiti

Cara-cara

Epal hijau (dihiris ½ cm )

2 biji

i. gaulkan tepung bersama telur, gula kastor dan serbuk

Pes Koko

1 sudu kecil

koko

Tepung gandum

150 gm

ii. perlahan-lahan masukkan susu dan kemudian serbuk

Susu UHT

½ liter

roti

Telur

1 biji

iii. panaskan minyak dan kemudian celup hirisan epal

Serbuk roti

30 gm

kedalam adunan dan goreng sehingga masak

Gula kastor

50 gm

iv akhir sekali angkat dan taburkan dengan campuran

Gula ising

20 gm

serbuk koko dan gula ising

Minyak (untuk mengoreng)

 

 

Tepung naik sendiri

50 gm

 

Serbuk koko

2 sudu kecil

 

 

 

 

Utama | Mengenai Kami | Resipi | Kuiz | Profil Chef | Profil Host | Video | Krew | Hubungi