Bahan |
Kuantiti |
Cara-cara |
Pasta |
Pasta - spaghetti |
½ paket |
i. masak pasta bersama air mengelegak (ikut
arahan paket) |
Bawang merah |
2 biji |
ii. tumis bawang merah dan bawang putih |
Bawang putih |
4 ulas |
iii. masukkan daun bay dan herba campuran |
Herba campuran |
1 sudu besar |
iv. masukkan daging, koko dan biarkan masak
seketika |
Daun bay |
2 sudu besar |
v. kemudian masukkan tepung
dan sos tomato |
Sos tomato pasta |
2 cawan |
vi. perasakan dengan garam |
Serbuk Koko |
1 sudu kecil |
|
Tepung gandum |
2 sudu besar |
|
Daging cincang |
200 gm |
|
Lemak koko |
2 sudu besar |
|
Garam |
Secukup rasa |
|
Bebola Daging bercoklat |
Daging cincang |
300 gm |
i. gaul daging cincang bersama semua bahan |
Lobak merah (dicincang) |
½ biji |
ii. bentukkan bulat kecil dan masukkan coklat
cip di |
Bawang besar |
1 biji |
bahagian dalam. Bakar didalam ketuhar pada suhu
180°C |
Serbuk roti |
1 sudu besar |
selama 20 minit |
Coklat cip putih |
50 gm |
iii. Hidangkan bersama pasta dan sos |